The Pirate Bay kuohuttaa

Kaarlo Räihä
5. kesäkuuta, 2006 8:20

Mediamyllerrys The Pirate Bayn ympärillä ei ota laantuakseen. Sekä Ruotsin hallituksen että poliisin internetsivut ovat joutuneet palvelunestohyökkäysten kohteeksi viime viikolla. Poliisin internetsivuja kohtaan tehdyn hyökkäyksen on Aftonbladet-lehden mukaan tehnyt 17-vuotias opiskelija. Hallituksen sivuja koskeneen hyökkäyksen taakse ilmoittautui Aftonbladet-lehden mukaan World Wide Hackers -niminen ryhmä.
Paikalliset iltapäivälehdet Aftonbladet ja Expressen ovat uutisoineet asiasta päivittäin. Expressenin eräässä jutussa mainintaan erään Pirate Bayn ylläpidon jäsenen murtuneen kuulusteluissa ja että hän oli myöntänyt Olof Palmen murhan. Kyseessä on jälleen hyvä esimerkki ylläpidon huumorintajusta tai paikallisten iltapäivälehtien journalismin tasosta.
Youtube-videopalvelusta löytyy video, jonka ovat kuvanneet valvontakamerat Port 80:n toimitiloissa Pirate Bayn ratsian aikaan. Videossa miehet tulevat palvelinhuoneeseen ja peittävät kamerat mustilla muovipusseilla. Videon aitoudesta ei toistaiseksi ole virallista kommenttia.
Ruotsin Piraattipuolue (Piratpartiet) piti lauantaina mielenilmauksen asian johdosta sekä Tukholmassa että Göteborgissa, joissa vaadittiin muutosta sekä hallituksen, viihdeteollisuuden että poliisin toimiin. Paikalla oli myös muiden puolueiden nuorisoedustajia.
xmule.ws sivustolta löytyy myös englanniksi lista eri asioista, joissa toimittiin väärin ratsian yhteydessä. Esim. yhdeltä ylläpidon jäsenistä oli otettu DNA-näyte, mikä ei Ruotsin nykyisen lain mukaan ole mitenkään perusteltua mahdollisen tekijänoikeusrikkomuksen yhteydessä.
Itse sivusto palasi toimintaan viikonlopun aikana kun se muutti Hollantiin. Etusivun kuva koki pieniä muutoksia ja piraattilaivan tykit on nyt suunnattu kohti Hollywoodia. Sivusto kulki myös hetken nimellä The Police Bay. Ongelmia on kuitenkin edelleen sivuston toiminnassa, sillä torrent-tiedostojen haku ei toimi vieläkään. Myös torrent-tiedostot tuntuvat olevat osittain kateissa. Tracker näyttää myös olevan vielä Ruotsissa eikä toimi oletetulla tavalla.
Päivitys:
Youtube palvelusta löytyvä video on aito, videon aitouden varmisti Rixin hallituksen puheenjohtaja Carl Lundström, joka hyväksyi videon laittamisen levitykseen.
Lähteet:
Kaleva
Expressen
xmule
YouTube
Piratpartiet
tpbeng.blogspot.com
digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.