Disney aloittaa elokuvien myynnin verkossa

Kaarlo Räihä
3. kesäkuuta, 2006 9:17

Disneyn on tarkoitus aloittaa elokuviensa myynti internetissä 6. kesäkuuta. Elokuvat tulevat myyntiin CinemaNow palvelun kautta, kyseessä ei kuitenkaan ole yksinoikeussopimus, joten Disneyn elokuvia saattaa myöhemmin tulla myyntiin myös muihin palveluihin.
Myyntiin tulee sekä vanhempia klassikoita että aivan tuoreita elokuvia. Ensimmäisenä tulee ulos Glory Road, joka julkaistaan samaan aikaan myös DVD:nä. Tätä linjaa olisi tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa eli DVD ja internetjulkaisu samana päivänä.
Vaikka Disneyn pahimmat kilpailijat Universal Pictures, Sony Pictures Entertainment, Warner Bros., Metro-Goldwyn-Mayer ja Paramount Pictures aloittivat vastaavan toiminnan jo huhtikuussa. Disneyn elokuviin on tulossa pieni etu jota kilpailijat eivät ainakaan toistaiseksi tarjoa, niitä voi katsella myös kannettavilla mediasoittimilla jotka tukevat Microsoftin DRM tekniikkaa.
Minkään suuren jakelijan elokuvia ei voi polttaa DVD-levylle niin että niitä voisi katsella myös tavallisella DVD-soittimella. Myös itse katselu on rajoitettu yhdelle tai kahdelle tietokoneelle. Tietokoneella elokuvan katsominen vaatii myös Windows Media Player 10 version ja Internet Explorer selaimen, katselu ei myöskään onnistu kuin Windows XP käyttöjärjestelmällä.
Elokuvien hinnat vaihtelevat noin 10-20 dollarin välillä riippuen kuinka uudesta elokuvasta on kyse.
Lähteet:
BBC
Video Business Online

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.