Tehokkaampi WiFi-verkko IPTV:n jakamiseen kotona

Ilkka Ketola
1. kesäkuuta, 2006 12:37

Seuraavan sukupolven WiFi-teknologiaa voidaan hyödyntää myös IPTV-lähetysten siirtoon kodin sisällä, kertoo WiFi-laitteisiin piirejä valmistava Airgo. Yhtiön mukaan sen kehittämiä komponentteja ollaan ottamassa jo käyttöön koteihin tulevissa WiFi-ratkaisuissa.
Airgon valmistamia osia käyttää mm. tunnettu verkkolaitteiden valmistaja LinkSys. Yhtiö on edelläkävijä WiFi-verkkojen kantamaa ja läpivientiä parantavan Multiple Input, Multiple Output (MIMO) - teknologian kehittämisessä. MIMO taas on perustana seuraavalle WiFi-standardille, eli 802.11n:lle. Airgo on kehittänyt MIMO:n suoritustehoa, kantamaa ja signaalin luotettavuutta siten, että signaali kykenee välittämään yhtäaikaisesti kolme teräväpiirto-TV-kanavaa.
Airgo testasi kehittämäänsä mikropiiriä, nimeltään True MIMO Gen3, vajaan 600 neliömetrin testikodissa. Testeissä paljastui, että piiri nostaa lähiverkon vauhdin 240 mbps:ään.
Operaattorit päivittävat jo kovaa vauhtia runkoverkkojansa vastaamaan IPTV:n ja kuluttajien kasvavia tarpeita. IPTV:n kannalta ongelma kuitenkin on, että vanhoissa tai välttämättä uusissakaan taloissa ei ole valmista ethernet-lähiverkkoa. Tämän ongelman ratkaisuun nopea WiFi-verkko soveltuu erinomaisesti.
"Tähän asti useita televioita on voinut kytkeä IPTV-palveluun ainoastaan kaapeleilla", kertoo Airgon markkinointipäällikkö Dave Borrison. "Vanhemmat langattomat verkot eivät ole olleet suorituskyvyltään riittävän tehokkaita kaapeleita korvaamaan, mutta nyt ovat", hän lupailee.
Lähde:
News.com

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.