TorrentSpy syyttää MPAA:ta hakkerin palkkaamisesta

Ilkka Ketola
26. toukokuuta, 2006 9:54

Suostittua BitTorrent-hakukonetta pyörittävä yhtiö TorrentSpy on vastannut elokuvayhtiöiden etujärjestö MPAA:n syytteisiin vastasyytteellä. TorrentSpyn syytteen mukaan MPAA olisi palkannut hakkerin päästäkseen käsiksi yhtiön sähköposteihinja kauppasalaisuuksiiin.
Syytteen mukaan MPAA maksoi eräälle hakkerille 15 000 dollaria (n. 11 700 euroa), jotta tämä varastaisi tietoa TorrentSpyn tytäryhtiöstä Valence Mediasta. MPAA syyttää Valence Mediaa avunannosta tekijänoikeusrikkomuksiin. TorrentSpyn mukaan tietolähteenä toiminut myös on myöntänyt osallisuutensa juoneen ja on nyt yhteistyössä yhtiön kanssa. Hänen väitetään myös antaneen dokumentteja, jotka osoittavat selvän kytköksen MPAA:han. Mukana on esimerkiksi miehen ja erään MPAA:n johtohenkilön välinen kirjallinen ja allekirjoitettu sopimus.
"Meillä on erittäin painavaa todistusaineistoa, joka osoittaa MPAA:n osallisuuden ja rikkomukset", totesi TorrentSpyn asianajaja Ira Rothken. "Meistä on ironista, että MPAA väittää suojaavansa elokuvastudioiden oikeuksia ja sitten itse syyllistyy piratismiin."
Noin kolme kuukautta sitten MPAA nosti syytteen TorrentSpyta ja muutamaa muuta torrent-hakukonetta vastaan. Perusteena syytteelle oli se, että sivustot helpottavat piratisoidun elokuvamateriaalin levittämistä Internetissä.
MPAA:n edustaja Kori Bernards vastasi CNET News.comin haastattelussa TorrentSpyn syytöksiin väittämällä niitä valheiksi. "TorrentSpy yrittää peitellä sitä tosiseikkaa, että he helpottavat varastelua. Olemme vakuuttuneita, että kanteemme pitää oikeudessa, sillä laki on puolellamme."
Lähde:
CNET News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.