Warner jakelusopimukseen BitTorrentin kanssa

Ilkka Ketola
11. toukokuuta, 2006 5:41

Warner Bros. Home Entertainment Group on päässyt sopimukseen BitTorrent-yhtiön kanssa ja aloittaa elokuvien ja TV-ohjelmien jakelun BitTorrent-vertaisverkon välityksellä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuvastudio hyödyntää toiminnassaan avointa vertaisverkkoa. Lisäksi sopimus on hyvä osoitus siitä, kuinka paljon BitTorrentin asema on markkinoilla muuttunut -- aiemmin BitTorrent oli otsikoissa lähes yksinomaan piratismien suosikkiasemansa vuoksi.
Warnerin pomo Kevin Tsujihara kertoo, että jakeluun tulevat elokuvat ja TV-ohjelmat tulevat tarjolle palveluun aina samana päivänä niiden DVD-julkaisun kanssa. Kesällä aloittavaan palveluun tulee alkuvaiheessa tarjolle noin 200 nimikettä, mukana on mm. Harry Potter ja liekehtivä pikari, Tim Burton's Corpse Bride, The Matrix, Natural Born Killers ja TV-sarja Babylon 5. Palvelu toimii ainoastaan Yhdysvalloissa.
Laitonta materiaalia levittänyt BitTorrent Inc. oli vielä viime vuonna vaikeuksissa elokuvastudioita edustavan etujärjestö MPAA:n kanssa. Osapuolet pääsivät lopulta sopimukseen, kun BitTorrent lupasi karsia kaiken laittoman materiaalin palvelustaan.
Nyt BitTorrent pyrkii kovaa vauhtia laillisen, turvallisen ja nopean jakelukanavan tarjoajaksi elokuvayhtiöille. BitTorrent-tekniikan etuja ovat nopeat latausajat sekä pienemmät kustannukset jakelijalle. Yhtiön tekniikalla levitetään jo myytävien pelien freeware-kokeiluversioita. Yhtiön mukaan 10% pelilatauksista johtaa kaupan syntymiseen.
Lähteet:
The Inquirer
Hollywood Reporter

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.