Revolution onkin Wii

Ilkka Ketola
28. huhtikuuta, 2006 12:54

Nintendo on ilmoittanut, että sen tulevan konsoliuutuudeen viralliseksi nimeksi tulee Wii. Työnimellä Revolution tunnetun konsolin lopullinen nimi mukailee siis englanninkielen "me"-sanaa (we), mikä Nintendon mukaan viestii paremmin laitteen ideologiaa ja sitä, että laite on tarkoitettu kaikille. "Vaikka Revolution (vallankumous) kertoo kulkusuunnan, Wii on ratkaisu", yhtiön verkkosivuilla tiedotetaan nimenvaihdoksesta kaunopuheisesti.
Reutersin mukaan Nintendo pyrkii lanseeraamaan konsolinsa laitteena, joka soveltuu kaikille ja laajentamaan pelaajakuntaa uusiin ryhmiin. Kilpailevat Sony ja Microsoft ovat keskittyneet omien konsoleidensa kehittelyssä raakaan voimaan, ja pelaajakunta on koostunut lähes täysin nuorista miehistä.
Nintendon erilainen suunnittelufilosofia pyrkii korostomaan pelien laatua ja tuomaan jotain uutta pelikokemukseen. Avainasemassa uudessa Wii-konsolissa onkin yhden käden peliohjain, joka muistuttaa ulkoisesti TV:n kaukosäädintä. Ohjain tunnistaa kädenliikkeet, mikä mahdollistaa ohjaimen käytön esimerkiksi virtuaalisena miekkana tai vaikkapa pesäpallo- tai tennismailana.
Wii on tarkoitus tuoda markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana. Microsoft on jo ehtinyt julkaista oman Xbox 360 -konsolinsa, ja Sonyn PlayStation 3 tulee myyntiin tämän vuoden marraskuussa.
Lähteet:
Nintendo
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.