Warnerilta DVD- ja HD-DVD-hybridilevy

Ilkka Ketola
27. huhtikuuta, 2006 20:01

Elokuvastudio Warnerin osana toimiva Warner Home Video tuo markkinoille levyn, jonka toisella puolella on elokuva nykyisessä DVD-muodossa ja kääntöpuolella uudessa HD-DVD-formaattissa. Levyjä voi katsella sekä DVD- että HD-DVD-soittimilla. Yhdistämällä HD-DVD:n nykyiseen valtaformaattiin Warner pyrkii helpottamaan kuluttajien siirtymistä uuteen mediatyyppiin.
Ensimmäinen DVD/HD-DVD-hybridi julkaistaan Yhdysvalloissa toukokuun alussa. Elokuva on Jennifer Anistonin ja Kevin Costnerin tähdittämä komedia Rumor Has It. Levyuutuuden hinta tulee olemaan noin 40 dollaria (32 eur), eli 10 dollaria ( n. 8eur) normaalia HD-DVD-elokuvaa kalliimpi.
Ensimmäiset HD-DVD-soittimet tulivat myyntiin vasta viikko sitten, selvästi alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Toistaiseksi tarjolla on hyvin rajallisesti elokuvia, jotka hyödyntäisivät uuden soittimen ominaisuuksia. Kilpaileva Blu-ray tulee markkinoille kesäkuussa.
Blu-rayn merkittävimpiä tukijoita ovat Sony Dell, Hitachi, Panasonic, Mitsubishi, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp ja TDK. HD-DVD:n t tukijoita ovat puolestaan päävetovastuussa oleva Toshiba sekä Microsoft, NEC, Sanyo ja Intel.
Lähteet:
IGN
MikroPC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.