RIAA syyttää koneettomia piratismista

Ilkka Ketola
25. huhtikuuta, 2006 18:20

Lähes koko levyteollisuutta edustava järjestö Recording Industry Association of America (RIAA) on jälleen hankkinut itselleen huonoa julkisuutta huolimattomalla ja aggressiivisella haastekampanjallaan. Nyt RIAA on esittänyt haasteen georgialaiselle Wallsin perheelle, jossa perhettä syytetään laittomasta musiikin jakelusta vertaisverkoissa. Syytteessä lueteltujen artistien suosio ja määrä kyllä antaisi RIAA:lle hyvät perusteet haasteen esittämiseen, mutta perheellä ei ole käytössään Internet-yhteyttä eikä edes tietokonetta.
Georgian Rockmartissa asuvan Wallsin perheenpää, James, hämmästeli RIAA:n haastetta paikalliselle sanomalehdelle: "Kuinka meidät voidaan haastaa oikeuteen, kun meillä ei ole edes tietokonetta?" Hän epäileekin laittomien puuhien olevan edellisen asukkaan tekosia, sillä Wallsit ovat asuneet nykyisessä kodissaan alle vuoden.
Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun RIAA:n käyttämän sarjatulitekniikan haasteluodit osuvat ilmeisen syyttömiin. Aiemmin järjestö on haastanut esimerkiksi kuolleen naisen, ja myös useat muut haasteen saaneet ovat väittäneet, etteivät omista tietokonetta. RIAA jatkaa hutikudeistaan huolimatta piratismin vastaista kampanjointia, sillä järjestö uskoo laittoman musiikinjakelun aiheuttavan alalle valtaisia tappioita.
Lähde:
VNUnet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.