PlayStation 3 markkinoille kertarysäyksellä marraskuussa

Ilkka Ketola
19. maaliskuuta, 2006 16:23

Viihdeelektroniikkajätti Sony on joutunut myöntämään, ettei se saa sen uutta PlayStation 3 (PS3) -konsolia valmiiksi keväällä, kuten alunperin oli suunniteltu. Yhtiö on kertonut, ettei halua kiirehtiä keskeneräisellä tuotteella markkinoille ja ilmoittanut, että tavoitteena on nyt ensi kertaa julkaista laite samanaikaisesti koko maailman markkinoille. Yhtiön tähtäimessä on saada laite myyntiin marraskuun alussa, jolloin se ehtisi vielä hyvin joulun ja kiitospäivän markkinoille.
PS3:n julkaisun viivästyminen johtuu standardointiongelmista, joita laitteessa DVD:n korvaava Blu-ray-asema on kohdannut. Odottaminen voi kannattaa ainakin siinä mielessä, että laite ehditään viimeistellä paremmin. Sony ei vielä ole liiemmilti kertonut laitteen yksityiskohdista, mutta Blu-ray-aseman luvataan tukevan sekä perinteisiä että teräväpiirtotelevisioita.
Sonyn mukaan laitetta pystytään valmistamaan miljoona yksikköä kuussa, joten kapasiteetin uskotaan riittävän tyydyttämään koko maailman kysynnän. Julkaisun yhteyteen Sony lupaa esitellä myös joukon kiinnostavia pelejä.
Sony on perinteisesti esitellyt laitteensa ensin Japanin markkinoilla, jotka ovat sille ensi arvoisen tärkeät. Maailmanjulkaisulla Sony pyrkinee kuromaan umpeen etumatkaa, jonka kilpaileva Microsoftin Xbox 360 ehtii vuoden aikana saavuttaa. Arviot siitä, onko viivästymisestä enemmän haittaa vai hyötyä Sonylle, ovat vaihdelleet - toisaalta Microsoft saa etumatkaa, mutta samalla odotuksen uskotaan luovan positiivista hypeä PS3:lle.
Lähde:
ComputerAndVideoGames.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.