eDonkey-verkon palvelin suljettu ratsiassa

Ilkka Ketola
22. helmikuuta, 2006 10:24

Sveitsin ja Belgian poliisit ovat saaneet lopetettua ratsioilla merkittävän osan eDonkey-vertaisverkon toiminnasta. Suljetussa verkossa liikkui paljon laittomia kopioita elokuvista ja musiikista, kertoi ratsiasta tyytyväinen elokuvateollisuuden etujärjestö MPA keskiviikkona.
Ratsioissa saatiin suljettua eDonkey-verkon suurin palvelin, Razorback 2. MPA:ta siteerannut Reuters kertoo Sveitsin viranomaisten pidättäneen palvelinsivuston ylläpitäjän kotoaan Sveitsissä. Samanaikaisesti keskiviikkoaamuisen pidätyksen kanssa Belgian poliisi takavarikoi Brysselin lähellä, Zaventemissa, sijainneen palvelimen.
Razorback 2 oli eDonkey-verkon kiistatta suosituin palvelin. Koko eDonkey-verkolla arvioidaan olevan noin 100-200 palvelinta ja noin kolme miljoonaa käyttäjää, kun Razorback 2:lla käyttäjiä uskotaan olleen miljoona.
Elokuva- ja etenkin musiikkiteollisuus on innokkaasti syyttänyt vertaisverkkoja viime vuosien huonoista myyntiluvuista ja alamäestä. Viime aikoina MPAA ja sen musiikkipuolen vastine RIAA ovat onnistuneet operoimaan useita menestyksekkäitä ratsioita, joiden seurauksena vertaisverkkojen palvelimet ovat joutuneet lopettamaan toimintansa.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.