Mies syytettynä Oscar-elokuvan arvostelukappaleen levityksestä

Ilkka Ketola
19. helmikuuta, 2006 17:07

Yhdysvaltalainen mies on saanut syytteen Oscar-palkintoehdokkaana olevan elokuvan verkkolevityksestä. Kalifornian Coronasta kotoisin oleva Luis Ochoa, 25, on elokuva-alan etujärjestö MPAA:n mukaan jakanut verkossa Walk the Line -elokuvan arvostelijoille tarkoitettua kopiota.
MPAA pääsi epäillyn jäljille, kun Internetin käyttäjä otti järjestöön yhteyttä ja kertoi Ochoan suunnitelleen elokuvan verkkolevitystä eräällä netin chattipalstalla. Tästä seurauksena MPAA asetti verkkoon syötiksi tekaistun elokuvien jakosivuston, jonne järjestö sanoo Ochoan ladanneen elokuvan 21. joulukuuta 2005.
Jakoon laitetun kopion paljasti arvostelijoille tarkoitetuksi versioksi elokuvaan kätketty vesileima, MPAA kertoo. Ochoan onnistui ilmeisesti saada kopio käsiinsä ennen kuin se saavutti oikean vastaanottajansa.
Oscar-palkinnot jaetaan 5. maaliskuuta, ja tilaisuuden järjestävä Academy of Motion Picture Arts and Sciences on lähettänyt perinteiseen tapaan arvioijille kopiot ehdokkaina olevista elokuvista. Järjestö on aiemmin ollut ongelmissa piratismin vuoksi, kun elokuvat ovat joutuneet vääriin käsiin ja päätyneet Internetiin. Siksi suhtautuminen ongelmaan on nyt erittäin tiukkaa.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.