Tietoyhteiskuntapuolue-yhdistys pyrkii puolueeksi

Ilkka Ketola
8. helmikuuta, 2006 6:23

Lauantaina 4.2.2006 tehtiin Helsingissä historiaa, kun tietoyhteiskunnan ja yksilön oikeuksien tämänhetkisestä tilasta huolissaan olevat kokoontuivat perustamaan Tietoyhteiskuntapuolue-nimisen yhdistyksen, jonka tavoitteena on paikka puoluerekisterissä. Perustamiskokoukseen saapui noin 30 innokasta osallistujaa ja postituslistalla on jo 80 kiinnostuneen yhteystiedot, vaikka asiasta on pidetty tähän asti matalaa profiilia.
Tietoyhteiskuntapuolueen tavoitteet ovat erit kuin naapurimaassamme Ruotsissa perustetun piraattipuolueen, vaikkakin perustajat myöntävät saaneensa naapureidemme esimerkistä lisäpontta. Suomessa perustetun Tietoyhteiskuntapuolueen kivijalan muodostavat neljä perusperiaatetta, jotka ovat koulutus, avoimuus, tietoyhteiskunta ja sen edistäminen sekä sananvapaus ja yksilön oikeudet, mainitaan yhdistyksen tiedotteessa.
"Suomessa ei nykyisen päättäjäsukupolven keskuudessa selvästikään vallitse riittävä ymmärrys nykyaikaisesta teknologiasta ja sen vaatimasta lainsäädännöstä. Paras esimerkki tästä on viime syksynä alkanut tekijäinoikeuskohu, joka herätti monet meistä ajattelemaan ja tässä on nyt tulos. Tämä on meidän yhteinen tahdonilmauksemme vaikuttaa politiikkaan", kertoo Tietoyhteiskuntapuolueen puheenjohtajaksi valittu Pekka Wallendahl tiedotteessa.
Tyytymättömyys tekijänoikeuslain käsittelyyn heijastui myös muiden paikalla olleiden puheista. "Olemme katselleet jo liian pitkään sivusta, miten asioita viedään väärään suuntaan. Tämä on meidän keinomme pyrkiä vaikuttamaan suoraan asioihin", lausui kokouksen järjestelijä Henri Aalto puheenvuorossaan.
Yhdistyksen seuraavana tavoitteena on päästä mahdollisimman nopeasti yhdistysrekisteriin ja sitten aloittaa välittömästi kannattajakorttien kerääminen, jotta yhdistys saadaan puoluerekisteriin. Puoluerekisteriin pääsemiseen vaaditaan 5000 kannattajakorttia.
Yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen valittiin Aallon lisäksi Heikki Härkönen, Tommi Korhonen, Visa Parviainen, Petri Rahikkala, Vesa Roto, Vili Sikiö sekä Olli Urpela.
Lisäinfoa Tietoyhteiskuntapuole-yhdistyksen toiminnasta on saatavilla osoitteesta http://www.tietoyhteiskuntapuolue.org/
Lähde:
Tietoyhteiskuntapuolue (tiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.