Warner aloittaa ohjelmien tarjonnan vertaisverkon välityksellä

Jarkko Kohvakka
1. helmikuuta, 2006 7:55

Warner Bros. on julkistanut, että se aloittaa elokuvien ja TV-lähetysten tarjoamisen vertaisverkossa. Lähetykset näkyvät Euroopassa seuraavissa maissa: Saksa, Itävalta ja Sveitsi. Tulevaan In2Movies-palveluun rekisteröitymällä voi maksua vastaan ladata Warnerin tuotantoa. Tunnetuimmat näistä ovat Batman Begins -elokuva ja O.C.-televisiosarja. Lataaminen tapahtuu keskuspalvelimelta ja muiden käyttäjien koneilta. Palvelussa käytetään kopiosuojausta.
Elokuvia tulee ladattaviksi samana päivänä kun niistä julkaistaan saksankieliset DVD:t. Palvelussa tarjotaan myös paikallisia ohjelmia ja kolmansien osapuolten tuottamaa ohjelmaa. Elokuva-alan yritykset ovat kaataneet lakiteitse monia vertaisverkkopalveluita, koska palveluita on käytetty laittoman materiaalin levitykseen. Warner Brosin mukaan ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2005 vuonna 1,7 miljoonaa internetin käyttäjää latasi 11,9 miljoonaa laitonta elokuvaa Saksassa.
Kevin Tsujihara Warner Brosin kotiviihdeyksikön puheenjohtaja kuitenkin uskoo, että piratismin parhaisiin nujertamiskeinoihin kuuluu helppokäyttöisten vaihtoehtojen tarjoaminen. Tsujihara kertoi, että lähikuukausina yhtiö pyrkii muokkaamaan tekniikasta paremmin eri markkinoita palvelevan. Palvelu aloitetaan lähiaikoina.
Lähteet:
CNET News
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.