Etelä-Korean piraattijahdille iso takaisku

Ilkka Ketola
20. tammikuuta, 2006 17:16

Etelä-Korea on päättänyt, ettei se ala jahtaamaan P2P-verkoista omaan käyttöönsä musiikkia lataavia. Maan musiikkiteollisuus oli aiemmin vaatinut oikeustoimien aloittamista vertaisverkkojen käyttäjiä vastaan, mutta syyttäjät katsoivat viisaammaksi keskittyä yksinomaan rahallista hyötyä tavoitteleviin musiikinlataajiin.
Päätöksen tehnyt Soulin piirisyyttäjien virasto perustelee päätöstään kansalaisten perusoikeuksien turvaamisella. "[Jos tutkinnat aloitettaisiin,] tutkittavana olisi yli 10 000 tapausta, ja mikäli syyttäjät aloittavat Internet-käyttäjiin kohdistuvan valtakunnan laajuisen tutkinnan, voi syntyä kiistelyä, ollaanko loukkaamassa ihmisoikeuksia", kertoi eräs viraston virkailija.
P2P-jahdin aloittamista ahkerasti lobbaamassa ollut ja musiikkiteollisuutta edustava yritys Nofree toivoi toimintansa johtavan vertaisverkkojen suosion laskuun. Yhtiö on kuitenkin joutunut myöntämään, että lopputulos voikin nyt olla päinvastainen.
"Toivoimme syyttäjien käyttävän voimakkaita keinoja, jotta ihmiset näkisivät seuraamukset siitä, kun jakaa laittomasti musiikkia vertaisverkoissa ja jää kiinni. Nyt syyttäjät ilmoittivatkin, että musiikkia saa ladata henkilökohtaiseen käyttöön", murehti Nofreen Kim Young-ki. Young-ki pelkää, että myös aiemmin vertaisverkoista pois pysytelleet voivat nyt harkita niiden käyttöä.
Lähde:
PC Pro

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.