Ensimmäiset tunnustukset poliisille "organisoidusta keskustelusta"

Petteri Pyyny
7. tammikuuta, 2006 18:38

Uutisoimme viime vuoden lopulla kansalaistottelemattomuuskampanjasta, jonka tarkoituksena oli tehdä joukkotunnustus poliisille uuden, 1.1.2006 voimaan tulleen tekijänoikeuslain rikkomisesta. Nyt kampanjan ensimmäinen tavoite on saavutettu, sillä kahdeksan hengen ryhmä kävi tänään julkisesti tunnustamassa keskustelleensa "organisoidusti" siitä, miten DVD- ja CD-levyjen kopiointisuojauksia voidaan murtaa. Kyseinen tekohan on uuden, uskomattoman epäselvän, lainsäädännön mukaan laitonta.
Kahdeksan paikalle saapuneen henkilön lisäksi noin kolmekymmentä kampanjaan osallistunutta tunnusti rikoksensa kirjallisesti, kuitenkaan paikallesaapumatta. Tunnustaneet halusivat osoittaa uuden lain kohdan, joka kieltää kopiosuojausten kiertämistä helpottavien palvelujen tarjoaminen olevan sananvapautta rajoittavan. Poliisi aloittaa nyt tunnustusten pohjalta esitutkinnan.
"Pykälä ja siihen liittyvä teksti lain perusteluissa on hyvin epäselvä. Tarkoituksemme on pakottaa viranomaiset hieman täsmentämään, mitä saa tehdä ja mitä ei", sanoi kampanjan "masinoinut" Mikko Rauhala Nelosen haastattelussa.
Lähde: Nelonen

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.