Ruotsiin P2P-puolue

Petteri Pyyny
4. tammikuuta, 2006 7:38

Joukko ruotsalaisia P2P-käyttäjiä on ryhtynyt ajamaan asiaansa poliittisen muutoksen kautta ja he ovat perustaneet Piratpartiet-nimisen organisaation, joka aikoo rekisteröityä viralliseksi puolueeksi Ruotsissa.
Tuleva puolue kertoo sivuillaan ajavansa kaikkien immateriaalioikeuksien (eli tekijänoikeuksien sekä patenttien) poistoa Ruotsin lainsäädännöstä sekä Ruotsin eroamista valtiona kansainvälisistä tekijänoikeusjärjestöistä kuten WIPOsta ja WTO:sta. Lisäksi puolue ajaa tiukempia yksityisyydensuojalakeja, jotka kieltäisivät kansalaisten kommunikaatioyhteyksien tarkkailun, sekä kieltoa digitaalisen sisällön vapaata levittämistä rajoittaville tekniikoille, kuten kopiointisuojauksille ja DRM-tekniikalle.
Järjestö vakuuttaa sivuillaan, että heidän organisaationsa ei missään nimessä ole vitsi, vaan he aikovat tosissaan rekisteröityä puolueeksi ja osallistua Ruotsin seuraaviin parlamenttivaaleihin omana puolueenaan. Järjestön tavoite virallisen puolueen asemasta näyttää ainakin toteutuvan, sillä Ruotsissa uuden puolueen perustamiseksi vaaditaan 1500 puoluetta tukevaa allekirjoitusta kansalaisilta ja Piratpartiet keräsi jo ensimmäisen vuorokauden aikana yli 4000 allekirjoitusta hakemukseensa. Nyt järjestö aikoo tarkastaa allekirjoitukset ennen virallisen puoluehakemuksen jättämistä.
Lähde: Piratpartiet (ruotsiksi)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.