MTV ja Microsoft avaavat verkkomusiikkikaupan

Ilkka Ketola
14. joulukuuta, 2005 10:45

Kansainvälinen musiikkitelevisiokanava MTV sekä Microsoft ilmoittivat tiistaina suunnittelevansa yhteistä verkkomusiikkipalvelua. URGE-nimen saanut palvelu on tarkoitus avata ensi vuoden puolella.
Vaikka MTV on megabrändi nuorison keskuudessa, ei yhtiö ole aiemmin toiminut Internet-markkinoilla. LA Times kirjoittaa, että juuri tästä syystä yhtiö päätyikin Microsoftin eikä digitaalisia musiikkimarkkinoita hallitsevan Applen kumppaniksi. Microsoft on jo kokenut tekijä myöhäisissä markkinoille tuloissa, mistä aiempia osoituksia ovat mm. kova panostus Xbox-pelikonsoliin sekä yhtiön Internet Explorerin nousu valtaselaimeksi.
MTV Networks Music Groupin johtaja Van Tofflerin mukaan yhtiö liittoutui Microsoftin kanssa hyödyntääkseen ohjelmistotalon Windows Media Player -toisto-ohjelman potentiaalia. Media Player on valmiiksi asennettuna jokaisessa Windows-käyttöjärjestelmää käyttävässä koneessa.
MTV luottaa, että sen laajalle ulottuva globaali verkosto johdattaa URGEn menestykseen. Palveluun tulee tarjolle musiikkivideoita, TV-ohjelmia sekä 2 miljoonaa musiikkikappaletta. Sisältöä voi hankkia joko kuukausimaksupohjaisena tilauspalveluna tai yksittäisostoja tekemällä.
URGE integroidaan osaksi uutta Media Playeria, joka esitellään ensi kuussa pidettävillä kuluttajaelektroniikkamessuilla Las Vegasissa. Tällä hetkellä Media Player on jo linkitetty Rhapsody ja MSN Music -palveluihin. Huomionarvoista on myös, ettei Media Player toimi yhdessä Applen iPod-soittimien kanssa, mikä aiheuttaa haastajan ja markkinaykkösen mielenkiintoiseen kilpailutilanteeseen.
Lähde:
Los Angeles Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.