Sony lupaa yhä PlayStation 3:a kevääksi

Ilkka Ketola
10. joulukuuta, 2005 20:48

Sony kertoi torstaina, että päinvastaisista huhuista ja epäilyistä huolimatta yhtiön on vielä aikataulussaan ja esittelee uuden PlayStation 3 (PS3) -konsolinsa keväällä 2006. Konsoliuutuuden julkaisua odottavat pelidemoista vakuuttuneiden pelaajien lisäksi elokuvayhtiöt, jotka toivovat PS3:n edistävän Blu-ray-formaatin elokuvien yleistymistä.
Pelitalo Electronic Artsin Larry Probst epäili hiljattain, ettei Sonyn uutuuskonsoli ole valmis julkaisuun ennen syksyä. Myös Blu-ray-levyn julkaisun on epäilty viivästyvän suunnitellusta kevään julkistuksesta, mikä olisi kilpailevan HD-DVD:n tukijoiden mieleen.
Sony kuitenkin vakuuttelee, että PS3 saadaan markkinoille suunnitellusti. Konsolin kysynnän odotetaan olevan alusta asti valtaisan, mikä edistäisi Blu-ray-soitinten leviämistä koteihin huomattavasti. Tätä kautta Hollywood toivoo Blu-ray-formaatissa julkaistujen suosikkielokuvien myynnin polkaisevan reippaasti käyntiin.
Blu-rayn kanssa kilpailevan Toshiban HD-DVD-formaatin on niin ikään tarkoitus tulla myyntiin keväällä, jolloin pitkään spekuloitu formaattien taisto siirtyisi myös (ainakin osittain) kauppoihin ja kuluttajien ratkaistavaksi. Mutta kuten HD-DVD-leirin puhemies Mark Knox toteaakin, taistelu on aika laimeaa ennen kuin molemmat osapuolet saavat tuotoksensa myyntiin.
Lähde:
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.