Warnerin pomo syyttää Sonyä kieroilusta formaattisodassa

Petteri Pyyny
9. joulukuuta, 2005 7:58

TimeWarnerin DVD- ja videoelokuvien tuotannosta vastaavan tytäryhtiön Warner Home Videon johtaja Warren Lieberfarb syytti Ranskassa pidetyssä European Video Perspectives -kokouksessa Sonyä "kieroilusta" seuraavan sukupolven videoformaattisodassa.
Lieberfarb pitää itse HD-DVD:tä parempana formaattina kuin Sonyn kehittämää Blu-rayta, vaikka hänen yhtiönsä onkin ilmoittanut tukevansa molempia formaatteja elokuvien julkaisussa. Lieberfab uskoo, että Sonyn tuleva pelikonsoli, PS3, on ainoa syy miksi lähes kaikki studiot tukevat Blu-ray:ta.
"Jos lisään Blu-ray -tuen PlayStationiin ja en lisensoi Blu-ray:ta Microsoftin Xboxille, onnistun saamaan kaikki elokuvastudiot julkaisemaan elokuvansa niin, että ne toimivat ainoastaan PlayStationissa ja voitan näin ollen Microsoftin konsolisodassa", sanoi Lieberfarb. "Hollywood mokasi jutun, he menivät täydellisesti lankaan. Studiot olisivat voineet luoda formaatin, joka olisi yhdistänyt heidän kaikkien tavoitteet, mutta näyttää siltä, että studiot hävisivät pelin, koska ainoastaan kolme studiota tukee nyt HD-DVD:tä ja kuusi tukee Blu-ray:ta. Jouduimme tahtomattamme mukaan PlayStation vastaan Xbox -sotaan".
Lähde: The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.