NBC Universalilta P2P-videopalvelu

Ilkka Ketola
20. marraskuuta, 2005 20:13

Elokuvastudio NBC Universal on solminut teknologiayhtiö Wurld Median kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhtiöt pyrkivät avaamaan P2P-verkkoja hyödyntävän VOD- eli video-on-demand-palvelun ensi vuoden alussa. Palvelun kautta on mahdollista ladata joitain Universalin elokuvia.
Kyseessä on ensimmäinen suuren elokuvastudion solmima sopimus elokuvien P2P-jakelusta.
Hankkeen toinen osapuoli, Wurld Media, on P2P-teknologiohin erikoistunut yhtiö, joka pyrkii parantamaan P2P-verkkojen huonoa julkisuuskuvaa luomalla niihin pohjautuvia laillisia palveluita. Yhtiön (lain puitteissa toimivia) kilpailjoita ovat mm. PassAlong, Intent Media, iMesh sekä Snocapin vauhdittama Mashboxx.
NBC Universal päätyi valitsemaan Wurld Median kumppanikseen, koska yhtiön Peer Impact -verkoissa liikkuu ainoastaan sisältöä, jonka aitous on varmistettu.
Peer Impact -verkosta elokuvat saa ladattua 24-tunnin katselua varten. Aika lähtee kulumaan siitä, kun elokuvan toisto ensi kerran aloitetaan. Latausaikoja pyritään nopeuttamaan siten, että elokuva säilyy käyttäjän koneella 30 päivän ajan.
Wulrd Median johtaja Gregory Kerber uskoo NBC Universalin vahvan brändin ja tunnettujen tuotteiden edistävän palvelun suosiota. Brändi yhdistettynä oikeaan hintatasoon auttaa Kerberin mukaan ihmisiä voittamaan heille outojen P2P-tekniikoiden käyttöön liittyvät pelot.
Palvelun hintatasoa ei ole vielä lyöty lukkoon. Universal on kuitenkin kertonut, että palveluun tulee tarjolle samat nimikkeet kuin mitä sen nykyisissä satelliitti- ja kaapeliverkoissa toimivissa VOD- ja pay-per-view-palveluissa on. Tarjolle tulee siis noin 100 nimikettä, mm. Cinderella Man, The Motorcycle Diaries, Ray sekä The 40-Year-Old Virgin.
NBC:n TV-sarjat eivät ole vielä alkuvaiheessa mukana tarjonnassa, mutta sen sijaan sarjojen erikoislähetykset ovat valikoimassa.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.