DVD:t ja CD:t toimimaan myös Blu-Rayssa

Ilkka Ketola
20. marraskuuta, 2005 20:42

Yksi Blu-Ray:n nimekkäimmistä tukijoista, Panasonic, on esitellyt piirilevyn, joka mahdollistaa nykyisten DVD- ja CD-levyjen toiston ja tallentamisen myös Blu-Ray-laitteilla. Kyseessä on merkittävä parannus formaatin käytettävyyteen ja kuluttajaystävällisyyteen.
Blu-Ray kilpailee HD-DVD:n kanssa DVD:n seuraajan asemasta. Molemmat ratkaisut käyttävät sinistä laseria, mutta Blu-Rayta pidetään yleisesti teknisesti ylivertaisena. HD-DVD on saanut kiitosta, ja PC-puolen (Microsoft, Intel) tuen, sen paremmaksi kehutun käyttäjäystävällisyyden ja yhteensopivuuden vuoksi.
Panasonicin ratkaisu laajentaa Blu-Rayn tuen DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD-ROM, DVD+R ja DVD+RW-formaatteihin sekä kaikkiin CD-formaatteihin.
Blu-Rayn parantunut vaihtoehtoisten formaattien tuki saattaa vakuuttaa PC-laitevalmistajat tukemaan standardia. Myös HD-DVD osaa lukea CD- ja DVD-levyjä, mutta ei ainakaan toistaiseksi kykene tallentamaan niille.
Ensimmäinen testierä lähtee tehtaalta liikkeelle joulukuussa, ja tuotantoon piirit on tarkoitus saada vuoden 2006 tammikuussa.
Lähde:
PC Pro News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.