iTunesin hinnoittelu uusiksi?

Ilkka Ketola
17. marraskuuta, 2005 19:49

Apple on tähän mennessä käyttänyt iTunes-musiikkikaupassaan tasahinnoittelua, jokainen kappale on maksanut aina saman 99 senttiä. Levy-yhtiö EMI Groupin toimitusjohtaja Alain Levy kuitenkin uskoo, että Apple tulee muuttamaan hinnoittelua ensi vuonna.
Levy arvioi, että Applen pääjohtaja Steve Jobs esittelee uuden hinnoittelumallin ensi vuonna, kertoo digitoday. Tähän asti Jobsin nimenomainen vaatimus on ollut yhden hinnan -mallin käyttö, levy-yhtiöt ovat kuitenkin viime aikoina nurisseet hinnoittelusta ja vaatineet siihen muutoksia. EMI, Warner Music ja Sony BMG ovat yrittäneet saada Jobsia taipumaan muutoksiin sekä julkisesti että kulissien takana.
Levy-yhtiöiden nihkeys lisensoida musiikkia järkevin ehdoin ja hinnoin on ehtinyt koitua monen aloitelleen verkkomusiikkibisneksen tuomioksi. Jobs saikin iTunesin perustamisen aikoihin suostutella levy-yhtiöitä pitkään, jotta sai ne suostumaan hänen ajamaansa edulliseen tasahinnoittelumalliin.
Jobs uskoi, että edullinen ja selkeä hinnoittelu on tarpeen, jotta kuluttajat suostuvat siirtymään vertaisverkkojen "ilmaisesta" musiikista laillisiin verkkokauppoihin. Näitä näkemyksiä on vaikea kiistää vääriksi, kun katsoo iTunesin uraa uurtavaa menestystä digitaalisen musiikin markkinoilla.
Lähde:
Digitoday.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.