Daemon Tools v4.00 julkaistu

Ilkka Ketola
17. marraskuuta, 2005 18:21

Suositusta Daemon Tools -softasta julkaistiin alkuviikosta päivitys versioon 4.0. Daemon Toolsilla voi mountata CD image -tiedostot virtuaalisiksi levyasemiksi Windows-järjestelmiin. Toisin sanoen kovalevyllä olevaa image-tiedostoa voi käyttää, kuten se olisi jo poltettu levylle.
Ohjelma tukee useita tiedostoformaatteja, kuten .BIN/.CUE, CloneCD, BlindWrite ja Disc Juggler. Daemon Tools osaa myös emuloida useita kopiosuojauksia, joten ne eivät estä hyödyntämästä ohjelman mahdollisuuksia.
Image-tiedostojen käyttäminen virtuaalisina levyasemina tarjoaa monia hyötyjä. Kunhan kovalevyllä riittää vain tilaa, voi CD-levyjen imaget ladata koneellensa. Kovalevyltä ajettuna latausajat ovat huomattavasti lyhyempiä, eivätkä CD:t altistu kulumiselle. Lisäksi esimerkiksi käytettäessä kannettavaa konetta ei koneen mukana tarvitse raahata CD-kokoelmaa, kun levyjä voi käyttää suoraan kovalevyllä olevista imageista.
Version 4.0 myötä Daemon Tools on suunniteltu kokonaan uudelleen. Tuki löytyy nyt neljälle virtuaaliasemalle. Ohjelman turvallisuutta on parannettu ja käytön eston hankaloittamiseksi on kehitetty DaemonCodeProtect (DCP) -suojaus. Ohjelma myös generoi ajurinimen ja valmistajan satunnaisesti jokaiselle tietokoneelle, tosin ominaisuudet eivät ole vielä täysin viimeisteltyjä.
Versiosta 4.00 lähtien Daemon Tools on Adwarea. Tosin voit valita (niin ikään uudistuneen) asennuksen yhteydessä itse, haluatko pitää vai poistaa tämän ominaisuuden. Mikäli mainokset eivät pahasti nypi, niin ominaisuus kannattaa toki pitää päällä ja tukea ohjelman kehittäjiä :-).
Ohjelman lyhyt testijakso vakuutti softapuolesta AfterDawnin softapuolen kaverit. Voit muodostaa oman mielipiteesi, kun käyt lataamassa ohjelman itsellesi sivustoltamme:
https://dawn.fi/ohjelmat/cdr_ohjelmat/cdr_apuohjelmat/daemon_tools.cfm.
Ohjelman virallinen kotisivu löytyy osoitteesta http://www.daemon-tools.cc/.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.