Yli 2000 P2P-käyttäjää levy-yhtiöiden kynsiin; Suomesta 30

Petteri Pyyny
15. marraskuuta, 2005 9:29

Levy-yhtiöiden maailmanlaajuinen kattojärjestö IFPI ilmoitti tänään aloittaneensa suuren P2P-käyttäjiä vastaan suunnatun maailmanlaajuisen syytevyöryn. Tänään syytteeseen on asetettu yli 2000 P2P-verkkojen käyttäjää eri puolilla maailmaa ja nimenomaan Yhdysvaltain ulkopuolella, jossa suurin osa aiemmista haasteista on nostettu. Kohdemaina ovat mm. Ruotsi, Sveitsi, Argentiina, Singapore ja Hong Kong. Argentiina edustaa listalla ensimmäistä Etelä-Amerikan maata, joka on joutunut levyteollisuuden P2P-ajojahdin kohteeksi.
Tämänpäiväinen syytevyöry tuplaa levyteollisuuden Yhdysvaltain ulkopuolella nostamien syytteiden määrän vajaaseen neljään tuhanteen. Käyttäjät ovat ainakin IFPIn mukaan hyvin edustettuina kaikista suurimmista P2P-verkoista ja heidän joukossaan on 15 ruotsalaista, 33 singaporelaista ja 10 argentiinalaista P2P-verkkojen käyttäjää.
Kuten tavallista, haasteet kohdistuvat nimenomaan käyttäjiin, jotka ovat jakaneet P2P-verkoissa laitonta materiaalia, vaikka useiden maiden lainsäädännöt jo nykyisin kieltävät myös laittoman materiaalin lataamisen P2P-verkoista.
Suomesta Digitodayn mukaan ÄKT on jättänyt poliisille tutkintapyynnöt kolmestakymmenestä vertaisverkkojen kautta musiikkia laittomasti jakaneesta suomalaisesta. Ennen nyt tehtyjä tutkintapyyntöjä, ÄKT on toimittanut poliisille tutkintapyynnöt 28 vertaisverkkokäyttäjästä. Näistä huhtikuussa poliisitutkintaan joutuneista käyttäjistä yksitoista on ÄKT:n mukaan sopinut juttunsa järjestön kanssa.
Lähteet:
Reuters via Yahoo!
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.