Elokuvastudio Metro-Goldwyn-Mayer tukemaan Blu-Rayta

Ilkka Ketola
13. marraskuuta, 2005 11:44

Elokuvastudio Metro-Goldwyn-Mayer, tuttavallisemmin MGM, on littynyt Blu-Rayn tukijoukkoihin. Siirto ei tullut yllätyksenä, sillä MGM:n osti huhtikuussa sijoitusyhtiö, jonka takaa löytyy mm. Blu-Rayn pääveturi Sony.
Blu-Ray on sinilaseria käyttävä DVD-formaatti, joka kisaa toisen formaatin, HD-DVD:n, kanssa nykyisen DVD:n manttelinperijän roolista. Molemmat formaattivaihtoehdot tarjoavat huomattavasti nykyisiä DVD-levyjä enemmän tallennuskapasiteettia, joka tulee tarpeeseen teräväpiirtotekniikan yleistyessä.
Vaikka nykyiset DVD:t tarjoavat nykyisille televisioille varsin riittävän hyvälaatuista kuvaa, tulee tilanne muuttumaan teräväpiirtotekniikkaa käyttävien elokuvien ja TV-lähetysten myötä. Teräväpiirtotekniikan kuvanlaatu on huomattavasti nykyistä TV- ja DVD-kuvaa tarkempi, ja siksi se myös käyttää suurempaa bittivirtaa. Tämä taas tarkoittaa, että järjestelmä vaatii enemmän tallennuskapasiteettia.
Blu-Rayn tukijoille MGM tuo mukavan lisän formaatin tarjontaan. Kunhan Blu-Ray-laitteet tulevat myyntiin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa, julkaisee MGM formaatille TV-sarjoja ja elokuvia sen yli 4000 nimikkeen arkistoista.
HD-DVD:n ja Blu-Rayn välinen kädenvääntö on ollut kiivasta viime aikoina, kun suuret mediatuottajat ja laitevalmistajat valitsevat asemiaan kuluttajan kannalta ikävässä tilanteessa. Suurista studioista Warner Bros. ja Paramount ovat päätyneet tukemaan molempia formaatteja. Tietokonerintamalla Intel ja Microsoft peräänkuuluttivat Blu-Raylta kuluttajaystävällisyyttä, mikäli yhtiöt halutaan formaatin tukijoihin. Tällä hetkellä molemmat tukevat HD-DVD:tä.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.