Tietokoneeton nainen syytettynä piratismista?

Ilkka Ketola
30. lokakuuta, 2005 19:39

Yhdysvalloissa on jälleen noussut esille mielenkiintoinen P2P-tapaus, kun elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA syyttää dallasilaista naista elokuvien lataamisesta verkosta. Nainen itse sanoo, ettei edes omista tietokonetta.
Syytösten kohteena on Chasity McCarthy, joka on MPAA:n mukaan ladannut laittomasti koneelleen neljä elokuvaa (tarkemmin elokuvat Ihmeperhe, Elf, National Treasure - kansallisaarre sekä Painajainen perheessä (Meet the Fockers) käyttäen iMeshiä. Paikallinen Koin 6 News kertoo kuitenkin haastatelleensa McCarthya puhelimitse, missä yhteydessä McCarthy kertoi ettei edes omista tietokonetta. Sen sijaan hänen kämppikseltään sellainen löytyy.
Koin 6:n mukaan tämä ei MPAA:ta kiinnosta. Todisteet siitä, että McCarthyn nimissä on sekä puhelinliittymä että Internet-yhteys ovat heille riittäviä.
"On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät piratismin seuraamukset ja ottavat vastuuta siitä, kuka käyttää heidän tietokoneitaan, kuka käyttää heidän Internetiään ja heidän Internet-yhteyksiään kodeissaan", valistaa MPAA:ta edustava Kori Bernanrds vastuuttomia kansalaisia.
Tapaukseen antaa oman pienen lisäsävynsä se, että lataamiseen käytetty iMesh on nykyään käytännössä MPAA:n musiikkipuolen vastinejärjestön, RIAA:n, omistama. Tulkitaankohan tässä tapauksessa, että P2P-yhtiöt ovat vastuussa käyttäjien verkossa jakamista tiedostoista?
Lähde:
Koin.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.