New York osoittaa mieltään DRM:ää vastaan

Ilkka Ketola
24. lokakuuta, 2005 22:59

Musiikin kopiontia rajoittavien DRM-tekniikoiden yleistymisestä ja kuluttajan vapautta rajoittavista ominaisuuksista huolissaan olevat newyorkilaiset osoittavat mieltään Atlantin toisella puolen torstaina. DRM:n vastaisen mielenosoituksen on masinoinut FreeCultureNYU-niminen ryhmittymä.
Ryhmä marssii osoittamaan mieltään "pääkallopaikalle" kuuluisan Virgin Megastore -musiikkikaupan eteen. Tarkoituksena on informoida ihmisiä DRM:stä ja sen vaikutuksista sekä mahdollisista vaaroista. Mielenosoittajat uskovat, että kuluttajalla pitäisi säilyttää vapaus siitä, miten hän ostamansa musiikin nauttii -- ei sisällöntuottajilla.
Mielenosoittajat ovat informoineet yleisöä tulevasta mielenosoituksesta jakamalla flyereita, joissa luetellaan DRM-tekniikoiden kuluttajalle asettamia esteitä. Jaettavat lehtiset on otsikoitu huomioita herättävästi "Ostatko viallisia tuotteita?", lisäksi kuluttajaa neuvotaan siinä mitä voi tehdä, jos sattuu ostamaan tällaisen viallisen tuotteen.
DRM-järjestelmät ovat herättäneet paljon keskutelua myös Yhdysvalloissa, kun MP3-soittimia hankkineet kuluttajat ovat törmänneet ongelmiin ostamiensa CD-levyjen siirtämisessä laitteillensa. Keskustelu on vellonnut DRM:n puolesta ja vastaan, ja jotkut muusikot ym. artistit ovat arvostelleet DRM-järjestelmiä ja ilmaisseet halunsa jättää suojaukset pois omista tuotoksistaan.
Alunperin mielenosoitus oli tarkoitus pitää tiistaina, mutta mielenilmais päätettiin siirtää torstaille huonon sään vuoksi.
Lähde:
FreeCultureNYU

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.