iPod Nanon näytöt viemässä Applen oikeuteen

Ilkka Ketola
24. lokakuuta, 2005 22:15

Apple on saanut joukkokanteen sen iPod-soitinperheen tuoreimman lisäyksen, Nanon viallisista näytöistä johtuen. Nanon näytöt naarmuntuvat erittäin helposti jo normaalikäytössä, mikä on suivaannuttanut laitteen hankkineet kuluttajat. Heidän mukaansa Apple tiesi viasta, mutta päätti silti julkaista soittimen.
Oikeudessa tapahtumaa verrataan aikaisempiin vastaaviin tapauksiin. Kanteen mukaan Applen Nano-MP3-soittimen näyttö naarmuuntuu häiritsevästi normaalikäytössä. Applea syytetään siitä, että yhtiö olisi uskotellut laitteen olevan kestävä, vaikka tiesikin sen olevan susi.
Näytön naarmuuntumisen epäillään johtuvan siitä, että näyttöä suojaava muovikalvo on liian ohut. Vanhemmissa iPodeissa kyseinen kalvo on ilmeisesti ollut paksumpi. Applen reagointi esille tulleisiin ongelmiin ei myöskään jää kritiikittä: "Sen sijaan, että Apple olisi myöntänyt kyseessä olevan suunnitteluvian, kun kuluttajat alkoivat valittaa laajemmalla rintamalla, salasi yhtiö ongelman ja opasti ostamaan ylimääräisiä näyttöä suojaavia varusteita", valituskirje jatkuu.
Apple on myöntänyt ongelman olevan olemassa, mutta vain osittain. Hyvin pienessä osassa laitteita (alle prosentin kymmenyksessä) oli viallinen näyttö, joka murtui herkästi. Yhtiö suostui korvaamaan kyseiset soittimet uusilla.
Californiassa nostetutun kanteen asianomistaja Jason Tomczak kertoo iPod Nanon olleen hänen kohdallaan hyvin oikukas. Ensin Tomczakin iPodissa oireili akku, mutta hän sai vaihdettua soittimensa uuteen. Hänen uuden ja vanhan Nanon näyttönsä kuitenkin molemmat kuluivat niin surkeiksi, ettei hän enää voinut käyttää niitä videoiden katseuluun.
Tomczak ja muut kanteen nostaneet vaativat korvausta kuluista,joita heille on tullut laitteen palautuksesta sekä laitteen alkuperäistä hintaa vastaavan summan hyvittämistä. Kanteessa myös väitetään, että Apple olisi poistanut viestejä verkkosivuiltaan, joissa naarmuntumisongelmaa puitiin.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.