GPX2-Linuxkonsoli Suomeen

Ilkka Ketola
21. lokakuuta, 2005 9:40

Eteläkorealaisen Gamepark Holdingsin valmistama Linux-pohjainen pelikonsoli/mediasoitin GPX2 tulee pian myyntiin myös Suomessa. Varkautelainen Xbitti on päättänyt aloittaa laitteen maahantuonnin ja on luvannut laitteen ehtivän vielä tämän vuoden joulumarkkinoille, kertoo Digitoday. Suomen myyntihinnasta ei ole vielä tietoa.
Linux-pohjaisena avoimena laitteena GPX2 on mielenkiintoinen vaihtoehto etenkin omien pelien ja ohjelmien tekemisestä kiinnostuneille. Laite osaa myös emuloida muita konsolilaitteita, joten myös toisille konsoleille valmistetut pelit saattavat toimia laitteessa.
GPX2:n sisällä jyllää kaksiytiminen ARM-pohjainen prosessori, jonka tukena on 64 megatavun keskusmuisti sekä 64 megatavun nand-flash -muisti. Yhteydet ulospäin hoituvat sd-kortinlukijan sekä usb-liitännän avulla. Laite on varustettu 3,5 tuuman TFT LCD -näytöllä, jonka resoluutio on 320x240 (QVGA).
Laite tukee ainakin mpeg4-, xvid-, mp3- sekä ogg-formaatteja. Jatkossa tukea on tarkoitus laajentaa myös wmv- ja wma-tiedostohin.
Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.