PSP:lle 4GB:n kovalevy Datelilta

Ilkka Ketola
18. lokakuuta, 2005 13:36

Hyviä uutisia Sonyn käsikonsolin PlayStation Portablen (PSP) virittelystä kiinnostuneille harrastelijoille: Datel on kehitellyt PSP:lle 4 gigatavun kovalevyn, minkä voisi kuvitella parantavan laitteen käytettävyyttä kotitekoisten ohjelmien ajoon huomattavasti. Lisäksi microdrive-tekniikkaan perustuva levy on pienikokoinen ja kevyt.
Kovalevy kiinnitetään konsoliin laitteen MemoryStick-paikkaan kiinnitettävän adapterin avulla. Kovalevy on onnistuttu saamaan niin pienikokoiseksi, että se istuu hyvin käyttäjän käteen, etenkin jos smaan aikaan on käytössä X2-lisäakkupakkaus, joka parantaa PSP:n akunkestoa.
Kovalevyt tulevat myyntiin ensi maanantaina, lupailee verkkokauppa Lik Sang. Lik Sang onnistui saamaan Datelilta kovalevyn mallikappaleen sekä akun koekäyttöön, ja paketille onkin suoritettu varsin kattava testi. Lik Sangin kirjoittaman jutun perusteella kovalevy vaikuttaa erittäin kiinnostavalta lisältä PSP:n kylkeen.

PSP tunnistaa kiinnitetyn kovalevyn 3808 megaiseksi. Microdriveen perustuvana kovalevy on erittäin hiljainen, pieni ja kevyt, painoa on vaivaiset 35 grammaa. Yhdessä X2-akun kanssa käytettäessä PSP:n paino lisääntyy noin 125 grammalla, kun vakiokokoonpanolla laite painaa noin 320 grammaa.
Tiedostojen siirto PC:ltä kovalevylle tapahtuu kohtuullista vauhtia, joskin selkeästi MemoryStickille siirtoa hitaammin. Lik Sang vertaili siirtonopeuksia PC:ltä PSP:lle siirtämällä 150 megan kokoisen elokuvan eri medioille. Leffa siirtyi Windowsin kautta MemoryStickille 35 sekunissa, kun taas samalla tavalla tehty siirto 4GB:n kovalevylle kesti 75 sekuntia.
Tiedostojen lataaminen oli niin ikään nopeampaa MemoryStickiltä (MS) kuin kovalevyltä, mutta kovalevy oli kuitenkin selkeästi UMD-levyä nopeampi. Vertailussa käytetty tiedosto avautui MS:ltä sekunnissa, kovalevyltä 8 sekunnissa ja UMD:ltä 27 sekunnissa.
Lik Sangin mukaan kovalevyn hinta tulee olemaan 199 dollaria (n. 167 euroa). Kysyntä tulee varmasti olemaan melkoinen, joten saatavuus tulee olemaan vielä alkuviikkoina heikko. Paketissa tulee mukana myös ohjelma tiedostojen siirtämiseen PC:ltä levylle, mutta ohjelman käyttö ei ole välttämätöntä.
Lähde:
Lik Sang

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.