ESA aikoo viedä Kalifornian pelilain oikeuteen

Ilkka Ketola
12. lokakuuta, 2005 6:00

Peliteollisuus ei ole ottanut ilolla vastaan Arnold Schwarzeneggerin esitystä laista, joka rajoittaisi videopelien myyntiä ja vuokrausta alaikäisille Kalifornian osavaltiossa. Viihdeohjelmistojen valmistajien etujärjestö ESA suunnitteleekin vievänsä asian oikeuteen, mikäli laki astuu suunnitellusti voimaan tammikuun 2006 alussa.
Voimaan tullessaan laki asettaa myyjät vastuuseen siitä, etteivät väkivaltaiset pelit joudu alaikäisten käsiin. Jos pelejä myy tai vuokraa alle 18-vuotiaalle, odottaa myyjää 1000 dollarin sakot.
Video- ja konsolivuokraamoiden ja -jälleenmyyjien yhteinen etujärjestö VSDA on ilmoittanut antavansa tukensa ESA:lle. VSDA:n puheenjohtaja Bo Andersen pitää lakia selvänä perustuslaillisten oikeusten rikkomuksena. Lisäksi hänen mielestään laki on epäselvä eikä määritä selkeästi, mitä pelejä se koskee.
ESA sekä VSDA ovat kumonneet vastaavia lakeja aiemmin muissa osavaltioissa, jotka ovat yrittäneet rajoittaa pelien myyntiä. Lakiehdotusta valmistellut Leland Yee pitää väkivaltapelien myynnin rajoittamista kuitenkin tarpeellisena, sillä hänen mukaansa väkivaltapeleillä on vahingollisia vaikutuksia lapsiin.
Lähde:
Arstechnica
MacWorld

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.