Paramount tukemaan molempia DVD:n seuraajia

Ilkka Ketola
3. lokakuuta, 2005 17:51

Elokuvastudio Paramount on päättänyt ottaa varman päälle seuraavan sukupolven DVD-levyjen kanssa ja ilmoittaa julkaisevansa elokuvansa kummankin kilpailevan formaatin mukaisilla levyillä, siis sekä Blu-Ray- että HD-DVD-formaatissa. Syy tähän on yksinkertaisesti se, ettei kuluttaja joudu valitsemaan formaattien välillä joko perustuen Paramountin elokuviin tai sen kustannuksella.
Odotettavissa on, että muutkin elokuvastudiot seuraavat Paramountin esimerkkiä. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Toshiban HD-DVD ennättää kauppoihin ennen Sonyn Blu-Rayta. Voi hyvinkin olla, että Blu-Rayn tukijoista osa päättää julkaista elokuvia (ja muuta tuotantoaan) HD-DVD-levyillä myyntinsä edistämiseksi.

Paramountin hallituksen puheenjohtaja Thomas Lesinskin mukaan Sonyn valttina on päätös käyttää Blu-Rayta sen seuraavan sukupolven konsolissa, PlayStation 3:ssa. Viime viikolla HD-DVD-leiri sai nimekkäitä vahvistuksia, kun sekä ohjelmistojätti Microsoft että piirivalmistaja Intel ilmoittivat siirtyvänsä sitä tukemaan.
Lähde:
New York Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.