Finreactor-jutun epäiltyjen määrä n. 60

Ilkka Ketola
29. syyskuuta, 2005 21:15

Viime joulukuisen Finreactor-ratsian selvittely on jälleen edennyt. Taloussanomien mukaan Finreactorin ylläpitäjistä ja käyttäjistä noin kuudenkymmenne tapaus menee syyttäjän pohdintaan. Keskusrikospoliisin tutkinnan pohjalta noin kolmeakymmentä ylläpitäjää ja kolmeakymmentä käyttäjää epäillään tekijänoikeusrikoksista.
Finreactor oli yksi maamme suosituimpia torrent-sivustoja, ja sillä oli arviolta ainakin noin kymmenisentuhatta käyttäjää. Ymmärrettävästi siis KRP ei edes voi asettaa syytteeseen kaikkia käyttäjiä, vaikka haluaisikin.
Silmätikuiksi ovatkin joutumassa asianomistajien eli Microsoftin sekä Teoston "valtapiiriin" kuuluvaa materiaalia jaelleet henkilöt. Asianomistajat ovat nimittäin osallistuneet epäiltyjen rajaamiseen, kertoo rikoskomisario Vesa Isokuorti Taloussanomille.
Jutun esitutkinta pyritään saamaan loppulausunnoille vielä tänä vuonna. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa lisätä epäiltyjen määrää. Poliisilla on kuitenkin vielä hallussaan joukko tietokoneita, joiden tutkinta on kesken.
Lähde:
Taloussanomat

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.