Uusi lisäys Applen soitinperheeseen -- iPod Nano

Ilkka Ketola
7. syyskuuta, 2005 20:41

Apple esitteli lehdistötilaisuudessaan odotetun iTunes-puhelimen lisäksi myös toisen, jopa mielenkiintoisemman uutuuden. Yhtiö toi markkinoille minikokoisen iPod Nanon, flash-pohjaisen soittimen, joka ei juurikaan häviä kookkammille sisarmalleilleen vertailussa.
Nano on fyysiseltä kooltaan hyvin pieni, ainoastaan 8,9cm korkea, 4cm leveä ja 0,7cm paksu. Verrattaessa iPod Shuffleen Nano on siis käytännössä samankokoinen, ainoastaan leveyttä on noin puolitoista senttiä enemmän.
Pienestä koosta huolimatta soittimesta myydään 2 ja 4 gigatavun versioita. Laite on varustettu 1,5 tuuman LCD-värinäytöllä, ja se pystyykin musiikin toiston lisäksi näyttämään kuvia. Soittimeen luvataan mahtuvan noin 25000 kuvaa.
Ulkonäöltään soitin muistuttaakin enemmän "aitoa" iPodia kuin iPod Shufflea, jossa näyttöä ei ole lainkaan. Myös eri audiomuotojen tuki on sama kuin iPodilla. Laite ladataan USB-kaapelin kautta, ja mehua pitäisi riittää 14 tunninmusiikkinautintoon tai 4 tunnin kuvien katselusessioon.
Applen kiinnostavaa uutuustuotetta on alkuun saatavina mustana sekä valkoisena versiona. Kevyt ja pienikokoinen Nano korvaa täysin valikoimasta poistuvan Mini-mallin. Hintaa soittimella on Yhdysvalloissa 160 euroa tai 200 euroa flash-muistin koosta riippuen. Suomessa vastaavat hinnat ovat 209 euroa 2 gigan ja 269 euroa 4 gigatavun mallille.
Lähde:
Gear
Apple

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.