iTunes-puhelin julkaistiin viimeinkin

Ilkka Ketola
7. syyskuuta, 2005 19:55

Pitkään odotettu iTunes-puhelin on viimeinkin ilmestynyt. Laite, jota on odetettu markkinoille aina siitä asti kun matkapuhelinvalmistaja Motorola ja iTunesin takana oleva Apple julkistivat yhteistyösuunnitelmansa. Samalla Apple uudisti myös iPod-tuoteperhettään mielenkiintoisilla uutuuksilla.
Applen ja Motorolan yhteistyön hedelmä kantaa nimeä ROKR E1. Puhelimella ei tässä vaiheessa pysty lataamaan kappaleita iTunes-musiikkikaupasta suoraan puhelimeen, vaan siirrossa joudutaan turvautumaan PC:n apuun. Laitteessa on muistia joko 256 tai 512 megatavun muisti, joten kappaleita mahtuu kerralla mukaan vaatimattomasti vain satakunta kerrallaan.
Puhelin tulee markkinoille Yhdysvalloissa palveluntarjoaja Cingular Wirelsin kautta. Hintaa laitteella tulee olemaan 249,99 dollaria eli noin 201,31 euroa.
Laite tuntuu ominaisuuksiltaan aika vaatimattomalta pelinavaukselta Applelta. Esimerkiksi kilpaileva Nokia on tuomassa markkinoille oman Wi-Fi/3G-musiikkipuhelimensa N91:n, jolla on mahdollista musiikin lataamisen lisäksi jakaa ja vaihtaa soittolistoja kavereiden kanssa sekä käyttää muita kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita -- mikä tärkeintä, laitteeseen on luvattu tallennustilaa jopa 4 gigaa.
Apple toi samalla markkinoille myös toisen uutuuden, joka ainakin ensi alkuun vaikuttaa huomattavasti kiinnostavammalta. Yhtiö esitteli uuden iPod-soitinperheen jäsenen, pienikokoisen, kevyen ja virtaa säästävän iPod Nanon. Nanosta lisää täällä.
Lähteet:
The Register
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.