PSP vihdoinkin Suomessa

Ilkka Ketola
2. syyskuuta, 2005 9:37

Vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen Sonyn käsikonsoli PlayStation Portable (PSP) on täällä. PSP rantautui Suomeen ja muuhun Eurooppaan eilen, viisi kuukautta alkuperin suunniteltua julkaisupäivää myöhemmin.
Euroopassa PSP:tä myydään Value Pack -nimisenä pakettina, joka sisältää itse laitteen lisäksi säilytyskotelon, 32 megan Memory Stick Duon, kuulokkeet, kaukosäätimen rannekkeen, video/musiikki/peli-sämplerin sisältävän UMD-kortin. Laitteen hinta on Suomessa noin 289 euroa.
Laiteella voi pelata 3D-pelejä, katsoa UMD-elokuvia, kuunnella musiikkia (mm. MP3:sia) ja ottaa yhteyden muihin laitteisiin langattomasti. Alkuvaiheessa laitteelle on Suomessa tarjolla 13 peliä ja parisenkymennetä elokuvaa.
Tällä hetkellä PSP:lle on tekeillä reilusti yli 100 peliä, tosin Euroopassa julkaistavista peleistä ei ole vielä varmaa tietoa. PSP:lle on kuitenkin luvattu varsin nimekkäitä pelejä vuoden sisään: mm. Gran Turismo, GTA ja Metal Gear Solid ovat ilmestymässä omina versioinaan laiteuutuudelle.
Laitteen tekniset ominaisuudet:


Value Packin sisältö:


PSP:n omistajien tueksi ja ostoa empivien houkuttimeksi on avattu yourpsp.com-sivusto, joka laitteen maahantuojan mukaan "tarjoaa kaiken: uutisia ja tietoa uusimmista UMD-julkaisuista, PSP-ladattavista, tapahtumista, itse PSP-laitteesta sekä verkkopelaamisesta ja rekisteröitymisestä. Tarjolla on myös kattavat ohjeet laitteen kaikkien hienojen ominaisuuksien käyttämisestä."
Monet liikkeet Euroopassa avasivat ovensa heti keskiyöllä torstain ja perjantain välisenä yönä, joten innokkaimmat pääsivät heti ostamaan PSP:nsä. Sony on toimittanut alkuvaiheessa noin 2 miljoonaa laitetta myyntiin Euroopan markkinoille. Laitteenhan piti tulla myyntiin jo huhtikuussa, mutta julkaisua lykättiin laitepulan vuoksi.
Maailmanlaajuisesti PSP:tä on myyty nyt noin viisimiljoonaa kappaletta. Sony uskoo, että maaliskuuhun 2006 mennessä laitteita saadaan myydyksi jo 13 miljoonaa.
Lähteet:
BBC News
Verkkokauppa.com
PlayStation.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.