Creativille tärkeä patentti MP3-soittimiin

Ilkka Ketola
31. elokuuta, 2005 16:58

Elektroniikkavalmistaja Creative Technology on saanut patentoitua MP3-soitimiensa käyttöliittymän. Creative, jonka soittimet ovat Suomessakin suosittuja, ilmoitti myös, ettei patentti koske pelkästään sen omien soitinten käyttöliittymää, vaan myös kilpailevan Applen iPod-soittimien käyttöliittymää.
Voitettu patentti on suuri saavutus Creativelle, joka on Applen pahin kilpailija. Applen iPod-soittimet ovat olleet valtaisan suosittuja, niiden myynti vastaa 80 prosenttia koko markkinoista. Creative on varmasti tyytyväinen, mikäli se pääsee patentillaan murentamaan Applen valta-asemaa.
Creativen johtaja Sim Wong Hoo on ilmoittanut yhtiön kilpailevan avoimesti Applea vastaan ja on puhunut jopa MP3-sodasta. Saatu patentti kantaa Creativen tunnetun Zen-soittimen nimeä.
Creativen saama patentti määrittelee, miten tiedostot organisoidaan soittimessa meta-tietojen avulla. Toimintaperiaate on tuttu monille: soittimet näyttävät ensin listan artisteista, jonka valinnan jälkeen tulee lista albumeista ja sen jälkeen lista albumin kappaleista.
Creative haki patentti vuoden 2001 tammikuussa, ja se myönnettiin elokuun yhdeksäntenä. Yhtiön mukaan ensimmäinen patentoitua Zen-liittymää käyttänyt soitin oli Creativen Nomad Jukebox -soitin. Applen iPod tuli markkinoille vasta lokakuussa 2001, noin 13 kuukautta ensimmäisten Nomadien jälkeen.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.