Japanin iTunes myi vahingossa albumeita alle euron

Ilkka Ketola
25. elokuuta, 2005 16:43

Applen ylivoimaisen suosittu verkkomusiikkikauppa iTunes on saanut aiemmin osakseen kritiikkiä siitä, että sen hinnat ovat liian korkeita. Viime viikolla Japanin iTunesin valikoimasta löytyi kuitenkin uskomattoman edullisia albumeita -- albumi irtosi vaivaisella 36 sentillä (50 jenillä).
Monista hintojen muutoksen havanneista varmasti tuntui, että tämä on liian hyvää ollekseen totta -- ja he olivatkin oikeassa. Pian nimittäin osoittautui, että kyseessä oli vain inhimillinen erehdys Applen osalta, joskin yhtiö ei vielä ole kommentoinut koko tapausta.
Erehdys saattoi tulla Applelle kalliiksi, sillä normaalisti albumien hinta on 30-kertainen, noin 11 euroa (1500 jeniä). Yhtiön onneksi koko kaupan valikoima ei ollut väärin hinnoiteltu, vaan virhe koski vain muutamaa kymmentä levyä. Ale-hintaiset levyt olivat kaikki Toshiba EMI Ltd. -yhtiön levyjä.
ITunes saavutti heti avauduttuaan valtaisan suosion Japanissa. Palvelusta ladattiin yli miljoona kappaletta jo ensimmäisen neljän päivän aikana, mikä on myös tähän astinen ennätys koko iTunesin historiassa.
Lähde:
Asahi.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.