KRP setvii yhä Finreactor-tapausta

Ilkka Ketola
24. elokuuta, 2005 13:14

Joulukuussa 2004 tehdyn Finreactor-torrentin ratsian selvittely jatkuu yhä, selviää Digitodayn jutusta. Jutun mukaan Keskusrikospoliisi (KRP) on pitkin kesää takavarikoinut tietokoneita osana tapauksen selvittelyä. KRP arvioi, että tutkintapöytäkirjat saadaan torrent-sivustoa ylläpitäneiden osalta valmiiksi vielä tänä vuonna.
Suomalaista, Finreactor.com-osoitteessa toiminutta torrent-trackeria piti yllä neljä pääkäyttäjää sekä noin 30 muuta ylläpitäjää ympäri Suomen. Käyttäjiä palvelulla oli noin 10 000, jotka polisiin mukaan olivat kaikki suomalaisia. Torrentien lisäksi Finreactor.comin keskustelualueilla jaeltiin mm. ed2k-linkkejä (eli mm. eMulella toimivia linkkejä) varsin vapaasti.
"Tutkinta jatkuu edelleen. Me yritämme saada ylläpitäjien osalta pääpöytäkirjan valmiiksi tämän vuoden aikana", kommentoi KRP:n Vesa Isokuortti tutkintojen etenemistä Digitodaylle.
KRP:n tutkintoja on hidastanut resurssipula ja rivikäyttäjien hajanainen sijainti ympäri Suomen. KRP:llä ei ollut mahdollisuutta kerätä kaikkien epäiltyjen käyttäjien tietokoneita joulukuussa, ja takavarikointi on jatkunut pitkin kevättä ja kesää. Kaikkia koneita ei vieläkään ole kerätty tutkittavaksi.
Rivikäyttäjien koneista tarkoitus on tutkia ne, joista asianomistaja on tehnyt tutkintapyynnön. Ylläpitäjiä palvelulla oli kolmisenkymmentä, ja heidän kaikkien koneet tutkitaan. Joillakin ylläpitäjillä koneita on ollut kuitenkin useampia, joten tutkintakuormaa kertyy tätäkin kautta. Isokuortti uskoo kuitenkin, että tutkintaurakka saadaan päätökseen pian ensi vuoden alusta.
Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.