Yahoo tarjoaa ilmaista musiikkia Japanissa

Ilkka Ketola
23. elokuuta, 2005 4:19

Japanin suosituin verkkoportaali Yahoo on avannut sivustolleen musiikin streaming-palvelun, jolla yhtiö pyrkii houkuttamaan kävijöitä sivustolleen. Musiikin kuuntelu on Yahoon portaalin kautta ilmaista, mutta musiikin tallentaminen ei ole mahdollista.
Yahoo toivoo uuden palvelun näkyvän kasvuna CD-myynnissä sekä musiikin latauksissa. Online-musiikkipalvelut ovat saamassa kunnolla tuulta purjeisiin myös Japanissa, ja siksi myös Yahoo on katsonut ajan olevan nyt kypsä markkina-avaukseen.
Verkkomusiikkibisnestä lähes dominoiva Apple avasi hiljattain iTunes-palvelunsa Japanissa. Palvelusta kappaleen saa yleensä noin 150 jenillä eli noin 1,1 eurolla, uudet hitit ovat kuitenkin hieman kalliimpia ja maksavat yleensä 210 jeniä (1,56 eur). Palvelun valtava suosio heti avauksessa yllätti jopa Applen itsensä, kun iTunesista ladattiin yli miljoona kappaletta neljän päivän aikana.
Applen tuleminen Japanin markkinoille on selvä uhka Sonylle, joka on tähän asti hallinnut maan MP3-soitinten markkinoita. Apple toivoo, että iTunes-palvelu parantaa Japanissa sen iPod-myyntiä, josta yhtiö nettoaa parhaiten.
Lähde:
Bloomberg

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.