InterVideo vie Dellin oikeuteen patenttirikkomuksesta

Ilkka Ketola
17. elokuuta, 2005 12:44

WinDVD-ohjelmastaan tunnettu InterVideo on haastanut tietokonejätti Dellin oikeuteen patenttirikkomuksesta. InterVideon mukaan Dell rikkoo sen patenttia (pat.nro. 6,765,788), joka koskee "metodia tai laitetta, jolla voidaan integroida tietokoneen ja elektronisen laitteen toimintoja". Selkokielellä sanottuna patentti koskee esimerkiksi monista kannettavista löytyviä play/pause- ja kelausnappeja, joiden avulla läppäriä voidaan käyttää normaalin DVD-soittimen tapaan.
Kiistelykapulana oleva patentti kuului alunperin taiwanilaiselle Mitac-nimiselle yhtiölle, joka anoi patenttia vuonna 2002. InterVideo hankki patentin ilmeisesti 2003, ja patentti tuli voimaan heinäkuussa 2004.
InterVideon mukaan Dell lisäsi edellä kuvatun kaltaisia toimintoja moniin tuotteisiinsa, vaikka se tiesi että oikeudet teknologiaan kuuluvat kolmannelle osapuolelle. InterVideo on kiistellyt myös muiden laitevalmistajien kanssa saman patentin tiimoilta. Viime vuonna yhtiön hampaissa oli Acer -- nämä kiistat ratkesivat InterVideon mukaan yhtiötä tyydyttävällä tavalla.
InterVideo on pyytänyt oikeutta kieltämään Delliä valmistamasta, viemästä, markkinoimasta ja myymästä mitään tuotteita, jotka loukkaavat patenttia. Lisäksi yhtiö vaatii Delliltä korvausta sekä oikeuskuluista että hieman epämääräisesti "vahvistuneista vahingoista". Asiaa käsitellee Pohjois-Kalifornian piirioikeus, jolle InterVideo valituksensa osoitti.
Lähde:
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.