Kaupalliset digilähetykset pohjoiseen etuajassa

Jari Ketola
16. elokuuta, 2005 10:11

MTV3:n, MTV3+:n, Subtv:n, Nelosen ja Nelonen Plussan digitaalisten lähetysten aloitus aikaistuu koko Pohjois-Suomessa, jakeluyhtiö Digita tiedottaa. Lähetykset alkavat 1.9. Pohjois-Suomen pääasemilta ja tämän syksyn kuluessa myös täytelähetinasemilta.
Elokuun alussa YLE:n kanavien digijakelu laajeni kattamaan Pohjois-Suomen elokuun alussa. Tämän jälkeen kaupalliset kanavat arvioivat uudelleen myös heidän kanaviensa jakelun aikaistamista. "Saamamme palautteen perusteella digitaalisilla kanavillamme on paljon kiinnostusta Pohjois-Suomessa," sanoo MTV Oy:n varatoimitusjohtaja Mikko Räisänen.
"Kiinnostus Nelosta ja Nelonen Plussaa kohtaan on ollut erittäin suurta Pohjois-Suomen alueella. Kyselyt lisääntyivät entisestään, kun Iisalmen, Kiihtelysvaaran ja Ähtärin tv-asemat aloittivat kanaviemme lähettämisen 1.8. Koska tekniikka jo sallii muidenkin asemien aloituksen, päätimme aikaistaa alkuperäistä suunnitelmaa. Näin Pohjois-Suomen alue saa uudet kanavat näkyviinsä lähes yhtä aikaa," toteaa Nelosen toimitusjohtaja Juha-Pekka Louhelainen.
Ensimmäisessä vaiheessa 1.9. aloittavat Inarin, Posion, Pyhätunturin, Pellon, Rovaniemen, Rukan, Taivalkosken, Tervolan, Vuotson ja Ylläksen tv-asemat. Kaikkiaan toistakymmentä täytelähetinasemaa aloittaa digi-tv-lähetykset tämän syksyn aikana.
Alkuvaiheessa kaupallisten tv-kanavien lähetykset ovat koelähetyksiä, jonka vuoksi lähetyksissä saattaa olla ajoittain häiriöitä tai katkoksia. Koelähetysvaihe kestää vuoden loppuun.
Toivottavasti odotukset lisäkanavien (MTV3+ ja Nelonen Plus) suhteen eivät ole korkealla. Etenkin Nelonen Plus on 24/7 mobiilipelitarjonnallaan lähinnä huono vitsi. Toivottavasti jossain vaiheessa kanaville keksitään oikeaakin käyttöä.
Lähde:
Digita

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.