AACS-suojaus myös Blu-ray -levyihin

Jari Ketola
11. elokuuta, 2005 9:30

Blu-ray Association on seurannut HD-DVD -leiriä ja valinnut AACS-suojausjärjestelmän Blu-ray -levyihin. Blu-ray -levyillä tullaan lisäksi käyttämään BD+ ja ROM Mark -suojauksia ehkäisemään piraattituotteiden massavalmistusta ja myyntiä.
AACS mahdollistaa sisällönhallinnan verkon yli. Toisin sanoen AACS voi edellyttää kopion aitouden varmistamisen internetin yli. ROM Mark on puolestaan yksilöllinen ja näkymätön "vesileima", joka sisällytetään niin elokuva-, musiikki- kuin pelituotteisiinkin.
BD+ -tekniikka mahdollistaa salausalgoritmien uudelleenohjelmoinnin, mikäli alunperin käytetty salausalgoritmi onnistutaan murtamaan. BD+:n avulla valmistajat voisivat päivittää laitteiden purkukoodit, jolloin laittomat kopiot lakkaisivat toimimasta, mutta lailliset kopiot toimisivat edelleen.
Kaikkia kolmea suojausmenetelmää tullaan todennäköisesti käyttämään tulevassa PlayStation 3 -pelikonsolissa, joka käyttää Blu-Ray -levyformaattia.
Asiantuntijoiden arvioiden mukaan viihdeteollisuus menettää vuosittain kolme miljardia dollaria piratismin vuoksi. Seuraavan sukupolven teräväpiirtoformaattien, eli HD-DVD:n ja Blu-Ray:n kohdalla viihdeteollisuus ja laitevalmistajat haluavat varmistua siitä, etteivät piraatit pääse valtaamaan markkinoita.
Lähde:
Punch Jump

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.