PlayStation 3:n julkaisu mahdollisesti vasta 2007

Jari Ketola
3. elokuuta, 2005 11:55

Sony saattaa lykätä PlayStation 3 -pelikonsolin julkaisua vuoteen 2007. GameSpotin mukaan analyytikot pitävät julkaisun lykkäämistä mahdollisena, mikäli tietyt ehdot täyttyvät vuoden 2006 alkupuolella.
Wedbush Morgan Securities -sijoituspankkiiriliikkeen analyytikon mukaan Sony voisi lykätä julkistusta, mikäli Microsoft pudottaa ensimmäisen sukupolven Xboxin hintaa Xbox 360:n julkaisun jälkeen, ja mikäli Xbox 360 ei menesty markkinoilla erityisen hyvin. Jos Microsoft pudottaisi Xboxin hinnan 99 dollariin, seuraisi Sony perässä hinnoittelemalla PlayStation 2:n myös 99 dollariin. Vaikka hinta pudotettaisiinkin $99:iin, tekisi Sony silti voittoa konsolillaan. Microsoft joutuisi puolestaan myymään molempia konsoleitaan tappiolla.
Lykkäämällä julkaisua vuoden 2007 alkupuolelle Sony välttyisi myös siltä mahdollisuudelta, että PS3-konsolit loppuisivat kauppojen hyllyiltä vuoden 2006 joulumyynnissä. Viime jouluna PS2-konsoleiden kysyntä oli suurempaa kuin laitteiden tarjonta.
On toki epätodennäköistä että Xbox 360 menestyisi niin huonosti, että Sonyllä olisi varaa lykätä PS3:n julkaisua. Toisaalta mahdollisuus täytyy ottaa huomioon julkaisua suunnitellessa, sillä joidenkin arvioiden mukaan PS3:n lanseeraaminen toisi Sonylle ensimmäisen vuoden aikana yli miljardin dollarin tappiot.
Lähde:
GameSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.