Digi-TV:n peittoalue sataprosenttia

Ilkka Ketola
1. elokuuta, 2005 6:45

Yleisradio on tehnyt sekä Canal Digitalin että Viasatin kanssa sopimukset YLEn digitaalisen kanavanipun, viiden TV-kanavan, neljän radiopalvelun ja MHP-lisäpalveluiden satelliittijakelusta Suomen alueelle.
Tehdyt sopimukset toteuttavat osaltaan YLEn tavoitetta saada yhtiön digi-TV-palvelut saataville kaikkien jakeluteiden kautta. Satelliittijakelu nostaa YLEn digi-TV-palvelun peiton 100 prosenttiin.
Suomen televisioverkon digitalisointia on toteutettu kolmivaiheisena. Heinäkuun lopussa päätökseen saatu kolmas vaihe nostaa digi-TV:n laskennallisen peittoalueen 99,86 prosenttiin Suomen kotitalouksista. Vanhoista analogisista lähetyksistä on tarkoitus luopua kokonaan vuoden 2007 elokuun loppuun mennessä.
YLEn kanavien satelliittijakelu käynnistyy 1.8.2005. Solmitun sopimuksen ansiosta ne katsojat, jotka ovat maanpäällisten digitaalisten lähetysten katvealueilla tai näkyvyysalueen ulkopuolella, voivat maksutta hankkia YLEn kanavien satelliittikatseluun tarvittavan salauksenpurkukortin Canal Digitalin tai Viasatin asiakaspalvelusta.
Muut kotimaiset ja ulkomaiset satelliittipalvelut säilyvät maksullisina. Mikäli maanpäällisten digitaalisten lähetysten näkyvyysalueella tai Ahvenanmaalla halutaan katsoa YLEn lähetyksiä satelliitista, palvelut ovat maksullisia.
Lähde:
Digitv.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.