Useita piratismin vastaisia iskuja Yhdysvalloissa

Ilkka Ketola
30. kesäkuuta, 2005 12:53

Joidenkin Internetin uutissivustojen mukaan Yhdysvalloissa on tänään suoritettu useita internetpiratismin vastaisia iskuja, joiden kohteena on ollut joukko suurimpia piraattiryhmittymiä. Tiedot ovat vielä hajanaisia ja epätarkkoja, mutta ilmeisesti ainakin yksi pidätys on myös suoritettu. Pidätetty mies on on 24-vuotias Chirayu Patel, joka pidätettiin eilen syytettynä Boozers-nimisen piraattiryhmittymän serverin ylläpidosta. Boozers tunnetaan verkkopiireissä elokuvien DVDR-kopioiden ahkerasta levittämisestä.
Iskujen takana oleva liittovaltojen poliisi FBI on ilmeisesti houkuttellut piraattiryhmät ansaan tarjoamalla niiden käyttöön suuria määriä säilytystilaa. FBI:n asettamalla kahdella palvelimella ja "warettajaryhmien" kahdella serverillä oli materiaalia yhteensä 27 teratavua. Palvelimilla on ollut tarjolla useita elokuvia, esimerkiksi Star Wars Episodi III: Sithin kosto löytyi koneilta vain tunteja elokuvan ensi-illan jälkeen.
Vangittu Patel onnistui ilmeisesti pääsemään palvelun ylläpitäjäksi toiselle FBI:n palvelimista. Tämän jälkeen hän siirsi sinne suuria määriä pelejä, elokuvia ja arkkitehtuurialan erikoisohjelmistoja.
Tällä hetkellä uutisointi ja tiedot tapahtumista ovat todellakin vielä hyvin hajanaisia, ja tiedot tapahtumista alkavat vasta nyt kantautua medioille. Ilmeisesti iskujen kohteena on ollut myös Centropy ja TDA -nimisten piraattiryhmittymien johtohenkilöt. Tapahtumiin on liitetty myös yhden FBI-agentin nimi -- Griffen.
Vielä myöhemmin tänään on odotettavissa viranomaisten lausunto, jossa kerrotaan tutkmisten yksityiskohdista tarkemmin. Uutisoimme aiheesta lisää, kunhan tarkempaa tietoa on saatavilla.
Lähde:
Mercury News (Vaatii kirjautumisen)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.