Sony kiistää PSP-asiakkaiden jäljityshuhut

Ilkka Ketola
27. kesäkuuta, 2005 13:25

Sony torjuu huhut, joiden mukaan yhtiö olisi kerännyt verkkokauppiailta tietoja sen uuden Playstation Portablen eli PSP-käsikonsolin eurooppalaisista ostajista. Brittiläiset uutislähteet väittävät, että Sony kerää tietoja jäljittääkseen ja takavarikoidakseen Eurooppaan ennen virallista syyskuun julkaisua "vuotaneet" PSP-konsolit.
PSP:n harmaatuonti on aiheuttanut japanilaisjätille harmaita hiuksia. Yhtiö on aloittanut kamppailun niiden brittiläisten jälleenmyyjien kanssa, jotka ovat aloittaneet ennenaikaisen PSP:n maahantuonnin. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa PSP on ollut myynnissä jo pitkään.
Sonyn kuluttajamyynnistä vastaava Stan Glasgow kertoi CNET News.comin haastattelussa, että Sony on tietoinen harmaatuontiongelmasta ja on ryhtynyt toimiin asian suhteen. Samalla hän kuitenkin sanoo, ettei usko yhtiönsä ryhtyvän oikeustoimiin yksittäisiä kuluttajia vastaan, sillä se olisi yhtiön linjan vastaista.
Sonyn ja ns. "rinnakkaismaahantuontia" harrastavien jälleenmyyjien välistä kiistaa selvitellään tänään maanantaina oikeudessa, jossa Sony yrittää saada laitteiden ennenaikaisen tuonnin kieltävän oikeudenpäätöksen. Yhtiö on myös lähestynyt PSP:tä tuovia yrityksiä suoraan -- yhtiön edustajan mukaan n. 600 yritykselle on lähetty kirje, jossa pyydetään lopettamaan laitteiden myynti eBayssa.
Laitetta tuovat yhtiöt ovat kuitanneet Sonyn syytökset toteamalla, että he vain tekevät kuluttajille palveluksen johon Sony itse ei tällä hetkellä kykene. PSP:n piti tulla Euroopassa myyntiin yhtäaikaa kuin Yhdysvalloissa, mutta varmistaakseen laitteiden riittävyyden Jenkkimarkkinoilla lykkäsi Sony Euroopan julkaisua lähes puolella vuodella.
Lähde:
CNET News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.