Macrovision haastaa Siman ja Interburnin

Ilkka Ketola
20. kesäkuuta, 2005 14:58

DVD-levyjen kopiosuojaukseen käytettävän tekniikan kehittänyt ja patentit omistava Macrovision on nostanut kanteen kahta yritystä kohtaan. Haasteen kohteena ovat Sima Products Corporation sekä Interburn Enterprises Inc., joita syytetään sellaisten tuotteiden myynnistä, joilla voidaan kiertää DVD-levyjen kopiosuojaus, loukataan Macrovisionin patenttia ja samalla rikotaan DVD-levyjen kopionnin kieltävää DMCA-lakia (Digital Millenium Copyright Act).
Tarkemmin eriteltynä haasteen kohteena on Siman Video Enhancer-tuotepaletti, johon kuuluvat mm. CT-1, CT-100, CT-2, CT-200 ja SCC-2 -nimiset tuotteet. Macrovisionin mukaan kyseisillä tuotteille ei ole käytännössä muuta käyttötarkoitusta kuin kopiosuojauksen kiertäminen ja laittomien kopioden tuottomahdollisuus.
"Sima ja Interburn loukkaavat Macrovisionin henkistä omaisuutta tarjoamalla tuotteita, joilla käyttäjät voivat tehdä luvattomia kopioita suojatusta materiaalista poistamalla laittomasti kopiosuojauksemme", sanoo Macrovisionin toimitusjohtaja Bill Krepick yhtiön lehdistötiedotteessa. Hänen mukaansa ohjelmia myös markkinoidaan DVD-levyjen ja muiden medioiden kopioimisominaisuuksilla.
Macrovisionin tuotteissa on mukana vastuuvapauslauseke, joilla vastuu käytöstä siirretään kuluttajalle. Lause on monista käyttöehdoista tuttu pätkä, joissa määritetään ettei tuotetta saa käyttää kuin laillisiin tarkoituksiin ja varmuuskopiointiin. Nähtäväksi jää, mikä on tuomioistuimen näkemys tämän lauseen painoarvosta.
Macrovision pyytää haasteessaan, että oikeus vetäisi välittömästi haastetuiden yhtiöiden CD- ja DVD-levyjen kopiointiin tarkoitetut tuotteet pois markkinoilta. Juttu tulee käsittelyyn New Yorkin tuomioistuimissa, missä haaste esitettiinkin.
Lähde:
Macrovision

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.