Microsoft harkitsee kuukausimaksupohjaista musiikkipalvelua

Petteri Pyyny
14. kesäkuuta, 2005 8:47

Microsoft kertoi viime viikolla ZDNetn haastattelussa "harkitsevansa" kuukausimaksupohjaisen verkkomusiikkikaupan avaamista vuoden loppuun mennessä.
Palvelun konsepti olisi hyvin pitkälti vastaava kuin mitä Microsoftin nykyinen partneri Napster tarjoaa eli tietyllä summalla kuukaudessa voi palvelusta ladata rajoittamattoman määrän DRM-suojattuja kappaleita, jotka ovat "voimassa" niin kauan kuin palveluun maksetaan kuukausimaksua.
Luonnollisesti Napster ja muut Microsoftin WMA-teknologiaa lisensoivat verkkomusiikkikaupat ovat lievästi sanoen harmissaan Microsoftin suunnitelmista. Microsoft alkoi kilpailemaan kumppaneitaan vastaan jo viime syyskuussa, kun se avasi oman MSN Music-verkkomusiikkikauppansa, jonka hinnoittelu perustuu kappalekohtaisiin hintoihin, aivan kuten Applen iTunesissakin. Microsoft ei ole kuitenkaan onnistunut horjuttamaan iTunesin valta-asemaa verkkomusiikkimarkkinoilla ja nyt nähtävästi näyttää siltä, että Microsoft on päättänyt kuukausimaksupohjaisen palvelun olevan oikea tie suuremman markkinaosuuden tavoittelussa.
Lähde: ZDNet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.