Nokia Sensor -tiedostojen jakoa matkapuhelimilla

Ilkka Ketola
10. kesäkuuta, 2005 8:09

Matkapuhelinjätti Nokia esitteli eilen Nokia Sensor -ohjelmistosovelluksen, jonka avulla matkapuhelinkäyttäjät voivat viestiä itsestään lähiympäristön sovelluskäyttäjille. Ohjelmistolla käyttäjät voivat luoda puhelimeensa tekstiä ja kuvia sisältäviä henkilökohtaisia sivuja sekä selata muiden lähietäisyydellä olevien sovelluskäyttäjien sivuja ja lähetellä pikaviestejä. Kiinnostavaa tekniikassa on erityisesti mahdollisuus vaihtaa tiedostoja puhelinten välillä.
Nokia Sensor käyttää langatonta Bluetooth-teknologiaa, joten muodostuvan verkon kantama on pieni. Yhteyden luonti onnistuu noin 10 metrin säteellä. Kynnystä ohjelman asentamiseen madaltaa se, että Nokia päätti pitää Sensorin ilmaisena.
Bluetoothin rajoituksista johtuen mihinkään massiiviseen tiedostojen vaihtoon matkapuhelinten välillä Sensor tuskin johtaa. Siltikin tekniikka on konseptina ja kehityssuuntana mielenkiintoinen.
Nokia esittelee Sensorin täysin uutena tapana kommunikoida ympärillä olevien ihmisten kanssa esimerkiksi kahviloissa, erilaisissa tapahtumissa tai vaikkapa junissa ja busseissa. "Nokia Sensor tarjoaa matkapuhelinkäyttäjille uudenlaisen tavan ilmaista itseään ja tutustua lähiympäristön ihmisiin. Helppokäyttöinen sovellus lisää näin matkapuhelinten ja muiden langattomien päätelaitteiden käyttöarvoa ja tarjoaa hauskan tavan tutustua uusiin ihmisiin ja kommunikoida tuttujen ihmisten kanssa", sanoo johtaja Hannu O. Nieminen Nokian User Experience -yksiköstä.
Tietojen ja tiedostojen jako voikin tuoda uutta ilmettä oppitunteihin, kun viestintä kavereiden kanssa onnistuu helposti. Samoin kahviloiden lisäksi on mielenkiintoista nähdä, saako Sensor käyttösovelluksia baareissa "deittailusovelluksena" tai illan uusimpien vitsien ja kuvien levittäjänä.
Nokia Sensorin saatavuus rajoittuu ainakin tällä hetkellä ainoastaan Nokian tuotteisiin. Tällä hetkellä sovelluksen voi asentaa mm. Nokian puhelinmalleihin 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682 ja 7610. Nokia Sensorin voi ladata PC:lle tai suoraan matkapuhelimeen osoitteesta http://www.nokia.com/sensor, josta saa myös lisäinfoa sovelluksesta.
Lähde:
Nokian lehdistötiedote

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.